Your browser does not support JavaScript!

بلاگ

ایزولاتور چیست؟ چه کاربردی دارد؟

ایزولاتور چیست؟ چه کاربردی دارد؟

ایزولاتور در واقع مربوط به تکنولوژی و تجهیزات آزمایشگاهی می باشد که محیط مناسبی برای انجام آزمایشات مختلف فراهم میکند. امروزه علم پزشکی و آزمایشگاهی روز به روز در حال پیشرفت بوده و انسان در صدد است که بتواند بهترین محیط را برای بهتر شدن محصولات و دقیقتر شدن آزمایشات تامین نماید.
با توجه به این که هر روزه علم پیشرفت کرده و تجهیزات آزمایشگاهی بهتر، ابزارآلات مناسب تر و مکان های آزمایشگاهی بهتر در دسترس قرار می گیرد در شرکت سیمرغ سعادت کاسپین نیز تحقیقاتی در جهت تولید ایزولاتورها  صورت گرفته است. ایزولاتور بالاترین ظرفیت جهت افزایش توسعه نوآورانه را فراهم می آورد. ایزولاتور نقش بسیار مهم و بسزایی در جهت کالیبراسیون و نظافت تمیز کردن تجهیزات آزمایشگاهی و پزشکی دارد.
ایزولاتور شرایط لازم را جهت کنترل هوای محیط و کاهش آلودگی را طی فرایندی از پیش تعیین شده فراهم می سازد. جهت پیاده سازی فرایندهای آزمایشگاهی و تولید مواد شیمیایی و برای به حداقل رساندن ریسک و بالاتر بردن دقت و کیفیت فرایندهای تولیدی و آزمایشگاهی استفاده از ایزولاتور اجتناب ناپذیر است

ایزولاتور شبیه اتاقهای تمیز است که مطابق با اختلاف فشار محیط و داخل ایزولاتور عمل می کند.ایزولاتورهمان محیط استریلیزه شده است که در آن هوا به نحوی جریان دارد که ظرفیت اتاق جهت مقابله با آلودگی به بالاترین حد خود می رسد. در واقع این اتاق ها هواساز مستقیمی در خود جای داده اند و اجازه ورود آلودگی به داخل ایزولاتور را نمیدهند.

تکنولوژی ایزولاتور به این صورت است که فشار مثبت نسبت به محیط همیشه داخل اتاق است و چنانچه ورود و خروج اجسام در اتاق انجام شود این فشار مثبت باید در ایزولاتور باقی بماند تا هیچگونه آلودگی از محیط وارد آن نشود. بنابراین جهت پیاده سازی ایزولاتور حتما باید سد هوا داخل ایزولاتور قرار گیرد.
 
کاربردهای محیط خلاء آزمایشگاهی را نام ببرید؟

شبیه‌سازی محیط خلاء برای انواع مجموعه‌ها و سامانه‌ها بالاخص مجموعه های فضایی
شبیه‌سازی محیط حرارتی برای انواع مجموعه‌ها و سامانه‌ها در زمینه مهندسی متالوژی و مهندسی شیمی
اعمال بارهای سیکلی حرارتی برای انواع مجموعه‌ها و سامانه‌ها

دستگاه های آزمایشگاهی را توضیح دهید؟ و انواع آن را نام ببرید؟

دستگاه‏های آزمایشگاهی دارای دو نوع عمومی و تخصصی هستند که هرکدام به نوبه خود دارای اهمیت و جایگاه ویژه ای در پیشبرد علم و صنعت دارند. دستگاه های عمومی آزمایشگاهی وسایلی هستند که در اکثر آزمایشگاهها بکار برده میشوند. اما دستگاههای آزمایشی تخصصی فقط برای عملیات آزمایشی خاص و در زمینه‏ای خاص بکار برده میشود. حتی بعضی از وسایل تخصصی آزمایشگاهی فقط برای زمان مشخصی بکار برده میشوند و بعد از آن قابل استفاده نیستند. در این میان ایزولاتور یک وسیله بین رشته ای است که برای هر نوع فرایندی که احتیاج به محیطی بدون آلودگی دارد بکار برده میشود. در رشته شیمی برای تولید مواد شیمیای که شاید مضر و برای انسان خطرناک هم باشند، در رشته زیست شناسی، میکروبیولوژی و داروسازی کاربردهی فراوانی دارند.

دستگاه های عمومی عبارتند از دستگاه هایی مانند آون، انکوباتور، هود آزمایشگاهی، سانتریفیوژ، هیتر، PH متر، همزن مغناطیسی که اکثر آن ها در آزمایشگاه های غیرمهندسی کاربرد دارند.
برای پیشرفت علم و تکنولوژی در اکثر آزمایشگاهها از وسایلی مثل هود آزمایشگاهی، انکوباتور، ایزولاتور و گلاوباکس استفاده میکنند و انتخاب این وسایل بستگی به دقت مورد نیاز کاربر و حساسیت آزمایش دارد. از طرفی دیگر میزان سمی و مضر بودن مواد بکار رفته در عملیات بر این امر دخیل هستند. اگر در فرایند آزمایش گاز یا پودری تولید شود که برای محیط زیست مضر باشد حتما باید از ایزولاتور استفاده شود تا علاوه بر اینکه از سلامتی کاربر محافظت میکند برای ممانعت ورود گاز وغبار به هوای آزاد بکار رود. ایزولاتور دارای سیستمی است که هوای داخل دستگاه را از فیلترهای مختلف میگذراند و بعد از آنکه پودر و گازهای سمی از فیلترها عبور داده شد به هوای آزاد راه پیدا میکنند.
با بررسی های انجام شده میتوان به این نتیجه رسید که برخی از فعالیت های آزمایشگاهی مانند فعالیت های میکروب شناسی، سنتز مواد شیمیایی و تهیه داروهای سرطانی که به شکل گیری ذراتی می پردازند که در هوا معلق هستند استفاده از ایزولاتور لازم است. این دستگاه در پرسنل آزمایشگاهی امنیت خاطر را ایجاد میکند که از راه استنشاق هوا، عوامل بیماری زا به آنها منتقل نمیشود.
در تکنولوژی ایزولاتور هم مانند انکوباتور آزمایشگاهی برای نگه داشتن محلول ها و کشت میکروب ها و یا تست های آزمایشگاهی در حرارت های خاص به کار می رود که با توجه به تجهیزاتی که به انها افزوده میشود برای این کار مناسب میشوند.
 
برای خرید ایزولاتور باید به چه نکاتی توجه کرد؟

امروزه تکنولوژی انکوباتور با حجم و کاربردهای مختلفی عرضه می شود که تقسیم بندی آن ها با توجه به نوع شیکر، رنج دمای کنترل و حجم انجام می شود.
انکوباتورها به علت کار در رنج حرارتی محدود تر از دقت دمایی بالایی برخوردار هستند.
انکوباتور 55 لیتری از پرمصرف ترین سایز انکوباتورها محسوب می شود که به چهار دسته یک درب ترمومتر دیجیتال، دو درب ترمومتر دیجیتال، یک درب تمام دیجیتال، دو درب تمام دیجیتال تقسیم شده اند.
در صورتی که قرار باشد کارهای خاصی در در آزمایشگاه های بزرگ انجام شود از انکوباتورهای آزمایشگاهی با سایزهای بزرگتر 55 لیتری استفاده می کنند که دارای سیستم کنترل پی آی دی و فن هستند.

  • #ایزولاتور
  • 26 خرداد 1399

  • به این مطلب رای بدهید

نظر شما درباره این مطلب